"Ahdistus on mielentila jonka jokainen kokee jossain vaiheessa elämäänsä. Ahdistus on usein lyhytaikaista, mutta pitkittyessään voi laukaista masennuksen."

 

Näin luin jostain kun googletin ahdistus. Jonkin verran myös vinkkejä löytyi, mutta mitä jos omaan ahdistustilaan on vaikea vaikuttaa? Itseäni on ahdistanut nyt reilu pari viikkoa, johtuen suurimmaksi osaksi pitkittyneestä työttömyydestä ja sitä seuranneesta taloudellisista vaikeuksista. Tähän on erittäin hankala vaikuttaa sillä en voi ketään pakottaakaan ottamaan itseäni töihin, hakemuksia olen kyllä rustannut jo ihan kyllästymiseen asti.

Ongelmaksi tämän tuli oikeastaan vasta siinä vaiheessa kun koin että oli saatava pää sekaisin, onneksi lääkekaapista ei mitään ”mielenkiintoista” löytynyt. Ja ei älkää käsittäkö väärin, en ole mikään nappinarkkari. Viinaa, tupakkia ja silloin tällöin kannabista viihde käytössä jos sattuu olemaan. Viikonloppu oli ja meni, perjantaina turrutin aivot viinalla. Lauantai menikin poltellessa, miettien syntyjä syviä ja katsoen elokuvia. Nyt sunnuntaina olo on taas inhottava. Muutaman drinkin olen juonut, ahdistaa niin pirusti. Eihän se mikään tekosyy juomiselle tai polttelulle ole, tuntuu vaan ettei ole voimavaroja ”torjua” hetkeksi helpottavia aineita. Toivottavasti saan pidettyä itseni viikolla poissa pahoilta teiltä.

 

Ehkä vähän karkasin aiheesta, mutta siis ahdistus vai pitäisikö sitä puhua jo jonkin asteisesta masennuksesta. En ole varma mikä sen laukaisee, mutta aina iltaa kohti olo huononee vaikka aamulla ja päivällä ei tuntuisi olevan mikään. Tämä pitempi ankea olotila on myös työntänyt ajatukset asioihin joista normaalisti jaksaisi ehkä korkeintaan päivän tai pari olla pahalla päällä. Esimerkiksi että tuntuu etten ole saanut mitään aikaiseksi mistä voisi olla ylpeä. Koen itseni saamattomaksi ja osittain jopa huonoksi ihmiseksi. On se jännä miten pitkittynyt työttömyys voi ihmiseen vaikuttaa..

Päivä kerrallaan sitä on kai otettava, vaikka tuntuu välillä että voisi nukkua vaikka viikon putkeen.

 

 

-chokmintt