Viime vuosina on tullut jojoiltua painon kanssa, laihdutus ei jaksa kiinnostaa ja liikunta harrastukset ovat kalliita. Painoa on tullut melkein kymmenen kiloa lisää ja se jos mikä ahdistaa! Ennen olin luonnostaan hoikka/normaali vartaloinen, eikä paino juurikaan heilunut. Jos painoa tuli, oli se helppo pudottaa lähes huomaamatta. Iän karttuessa näköjään painonpudotus on tullut hankalammaksi ja varsinkin kun olen luonteeltani ”kaikki mulle heti nyt”, innostus yleensä loppuu lyhyeen kun tuloksia ei tunnu tulevan.

Viime kuukausien aikana on ollut melkeinpä pakko innostua liikunnasta enemmän. Koiraltani leikattiin noin vuosi sitten pallit ja leikkauksen jälkeinen ruokinta on epäonnistunut, eli kiloja tuli koirallekin aika mojovasti. Tavoitteeksi otin tietysti ruoan säännöstelemisen ja min. kolme tuntia reipasta liikuntaa per viikko. Määrän ajattelin olevan sopiva sillä olimme molemmat aikamoisia sohvaperunoita, mutta alkukankeuden jälkeen päästiin usein tavoitteen yli helpostikin. Pyry on nyt onneksi jo lähellä omaa ihannepainoaan, mutta minä yhtä pullea kun ennemminkin :D

 

Viime viikkoina olen sitten yrittänyt remontoida omaa syömistä. Vähentämällä hiilareita ja lisäämällä proteiinipitoisia ruokia. Kasviksia ja salaatteja olen ollut aina huono syömään, mutta yrittänyt lisätä näitä jopa vähän väkisin. Retkahduksia on sattunut useita, varsinkin jos tulee juotua viikonloppuna on kynnys roskaruokaan todella matala. Viime viikolla kun olin kipeä, söin myös vähän miten sattuu enkä liikkunut juuri ollenkaan. Varmaankin tästä johtuen n. kuukauden aikana vaivalla tiputtamani 3 kiloa tulivat bumerangina takaisin ja ahdistus on suurta.

Tänään otin taas itseäni niskasta kiinni, kun kauppaan menin ja ostin suurimmaksi osaksi dieetti ruokaa. Löysin myös Nutrilett ateriankorvike patukan, oli muuten yllättävän hyvän makuista verrattuna patukoihin jotka mainostavat suurella proteiini määrällä. Ajattelinkin nyt kokeilla osittaista nutraamista. Patukan kyljessä lukee että korvaamalla 2 ateriaa Nutrilett-ateriankorvikkeilla painon pitäisi alkaa pudota. Noh, se jää nähtäväksi. Tänään innostun myös uudestaan zumbasta, itselläni on aikoinaan ladattu dvd joista toinen ohjelma n.45min ja toinen pika 20min. Tavoitteena olisi alkuun 2-4 kertaa viikossa lenkkeilyn lisäksi treenata tuo 45 min (joka ilmeisesti on kyllä enemmän askelten opettelu video, mutta hiki tästäkin pintaan tuli) ja myöhemmin jatkaa tuolla lyhyemmällä sekä koittaa ladata uusia dvd julkaisuja ettei vaan heti pääse kyllästymään!

 

Tavoitteena olisi pudottaa nyt huhti-toukokuun aikana 5-8 kiloa, mikä riittäisi hyvin bikini kuntoon pääsemiseksi ;) Tuloksia odotellessa muille liikunnasta ja laihdutuksesta kiinnostuneille sivusto → www.heiaheia.com ← jossa on hyvä pitää kirjaa liikkumisesta ja painosta.

 

 

-chokmintt

 

Ps. Vinkkinä niille jotka laihduttavat, mutta haluavat silloin tällöin myös alkoholin kanssa läträtä: Vaihda siideri/lonkero/olut kirkkaisiin viinoihin ja likööreihin. Itse totesin hyväksi esim. Pramia päärynälikööri + kivennäisvesi (ei maustettu) + kaloriton omenapäärynä mehutiiviste. Todella raikas ja varmasti vähäkalorisempi kuin olut jota itse ennen tykkäsin juoda :)